Planul de investitii pentru Europa

În data de 18 noiembrie 2017, Centrul de Informare Europe Direct Târnave a organizat două evenimente de informare pentru angajații structurii gazdă, a Primăriei Orașului Sângeorgiu de Pădure. Locația pentru aceste evenimente a fost o pensiune din localitatea Ciumani, județul Harghita, fiind coroborat cu o sesiune de team building.

 

Primul eveniment, intitulat ”Planul de investiții pentru Europa” a avut ca obiectiv promovarea planului de investiții pentru Europa, a obiectivelor acestora și a beneficiile pe care acesta le-a produs. Printr-o prezentare și discuții, participanții au aflat mai multe despre această inițiativă care are menirea de a înlătura obstacolele din calea investițiilor, de a asigura mai multă vizibilitate și asistență tehnică pentru proiectele de investiții și de a încuraja o utilizare mai inteligentă a resurselor financiare noi și existente. Pentru a atinge aceste obiective, planul are trei piloni:

  • mobilizarea unor investiții în valoare de cel puțin 315 miliarde EUR în trei ani
  • sprijinirea investițiilor în economia reală
  • crearea unui mediu propice investițiilor.

 

După aceasta, s-a prezentat și ”Cartea Albă privind viitorul Europei”, prezentându-se cele cinci scenarii, și consecințele acestora.
Aceste teme au fost dezbătute de cei participanți, aceștia având opinii diferite și multe întrebări, prin care s-au generat discuții interesante. La finalul acestui eveniment, au fost distribuite materiale promoționale.