O Uniune eficientă, bazată pe valori

Cea de-a 13-a reuniune anuală la nivel înalt cu lideri ai cultelor religioase din întreaga Europă, găzduită de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în prezența vicepreședintelui Parlamentului European, Mairead McGuinness, a avut loc marți, 7 noiembrie, în contextul dezbaterii actuale privind viitorul Europei, ea abordând în detaliu chestiuni referitoare la valori și guvernanță.

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/08/10/22/34/candles-2628473_960_720.jpg

 

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a declarat: „Viitorul Europei este în mâinile cetățenilor săi. Conturarea viitorului nostru este o responsabilitate colectivă, iar valorile noastre comune sunt busola care ne ghidează. Dialogul periodic cu organizațiile confesionale și neconfesionale, în egală măsură, ne permite să abordăm tematica viitorului nostru comun din mai multe perspective. Doar printr-un dialog incluziv putem să trasăm cel mai bine direcțiile noastre comune.”

Comisia Europeană se întrunește periodic, în cadrul unor reuniuni la nivel înalt sau la nivel de grup de lucru, cu reprezentanții bisericilor, asociațiilor și comunităților religioase, precum și cu cei ai organizațiilor filosofice și neconfesionale.

 

Sursa: Reprezentanta CE in Romania