Ziua Educatiei – Ziua Centrelor Europe Direct

Cu ocazia Zilei Educației și a Zilei Centrelor Europe Direct, centrul ED Târnave a organizat o serie de evenimente, dedicate deopotrivă publicului larg, dascălilor și elevilor. Obiectivul acestor evenimente a fost promovarea educației, subliniind importanța acesteia și a rolului dascălilor în vederea formării tineretului, conștientizând că educația este baza unei societăți puternice, aceasta fiind o prioritate a Reprezentanței Comisiei Europene. Totodată, s-a prezentat rolul pe care centrele Europe Direct le au în comunitățile locale, acestea fiind un liant între instituțiile Comisiei Europene și cetățeni, la nivel local și regional.

 

Astfel, în data de 4 octombrie, la sediul centrului ED Târnave, s-a organizat un eveniment dedicat dascălilor și publicului larg, unde managerul proiectului, Menyhart Istvan a ținut o prezentare prin care a subliniat importanța educației, mulțumind și celor care se ocupă cu formarea tinerilor din societate. După aceasta, a prezentat rețeaua Europe Direct, menționând faptul că centrul Europe Direct Târnave din orașul Sângeorgiu de Pădure a împlinit zece ani de existență, evocând impactul pe care activitatea centrului a avut-o pentru localitatea, regiunea și județul nostru. Prezentarea a fost urmată de concertul cvartetului ”Grazioso”, care a delectat audiența cu un portofoliu extrem de vast.

 

 

 

În data de 5 octombrie, s-au desfășurat activități dedicate elevilor din Școala ”Sfântul Gheorghe” din localitate. Evenimentel au constat din scurte prezentări, respectiv jocuri prin care elevii participanți să fie conștienți că educația joacă un rol important în formarea lor, respectiv că este necesar să aibă respect față de cadrele didactice.